Вкусни печени пирожки, които могат да украсят трапезата ви за всеки повод - рожден, имен ден или друг семеен празник.
По желание в плънката може да добавите гъби, сирене или босилек. Изненадайте близките си с този домашен специалитет.
1. В купа за месене поставете маята и добавете 50 мл хладка вода, захарта и 1 супена лъжица брашно. Объркайте хубаво и оставете маята да бухне за 10-15 минути.
През това време пригответе плънката. Нарежете шунката и кашкавала на малки кубчета. След това ги поставете в дълбока чиния и добавете кетчуп и риган. Объркайте сместа, за да стане хомогенна.
В съда с маята добавете останалото брашно, олиото и хладка вода, колкото е необходима, за да се замеси средно меко тесто. Месете тестото поне 5-10 минути, за да се изравнят хубаво съставките.
Поръсете с брашно работната маса и с точилка разточете голяма кора. С форми за пирожки или широка чаша изрежете от тестото кръгове. В средата на всяко кръгче поставете по една пълна чаена лъжичка от плънката. Затворете хубаво пирожките, като с помощта на вилица прищипете краищата. Така оформените пирожки се подреждат в намазнена тава за печене.
Разбийте в чиния яйцето с вилица. Намажете отгоре пирожките с яйцето и ги поръсете с риган или сусам. Печете в загрята фурна на 250 градуса за 15-20 минути, докато хубаво се зачервят.
Оставете изпечените за кратко време да се охладят, а след това ги поднесете. Приятен апетит!
Вкусните мамини пирожки с богата плънка
19 Октомври 2015
14939
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари