Когато искам да шашна гостите, даже фурната не включвам - само изливам във формата и поднасям! Този вкус не се забравя лесно:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Когато искам да шашна гостите, даже фурната не включвам - само изливам във формата и поднасям! Този вкус не се забравя лесно:
Когато искам да шашна гостите, даже фурната не включвам - само изливам във формата и поднасям!...
11517
Когато искам да шашна гостите, даже фурната не включвам - само изливам във формата и поднасям! Този вкус не се забравя лесно:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

„Това руло ме изуми, не само с външния си вид, но и с вкуса си. Това не е класическо солено руло, направено с блат, но повярвайте, вкусът му е божествен. Най-важното е, че не е трудно да се подготви. Перфектно вкусно и декоративно предястие, което не се пече!", споделя авторката на рецептата, която любезно ни я изпрати. Ето необходимите продукти за уникално красиво и вкусното Унгарско солено руло :

унгарско солено руло

Унгарско солено руло

Необходими съставки:

  • 450 гр.
смесени зеленчуци за руска салата (готова смес)
  • 5 картофа около 250 гр.
  • 4-5 сварени яйца
  • сок от 1 лимон
  • 6 супени лъжици майонеза
  • 2-3 супени лъжици заквасена сметана
  • 30 гр. желатин
  • сол, черен пипер на вкус
  • ще ви е необходима и форма с приблизителни размери 26х10 см.
  • Начин на приготвяне:

    Обелете картофите и ги нарежете на малки кубчета и ги сложете да се сварят. Готовият зеленчуков микс се сварява около 10 минути, изплаква се със студена вода и се отцежда. Сложете го в чиния да се охлади добре. Добавят се сварените, прецедени картофи.

    Когато зеленчуците изстинат, ги залейте с лимонов сок и леко разбъркайте. Добавете сол и черен пипер на вкус. Сложете яйцата в студена вода с малко сол и ги сварете. Сварените яйца се заливат със студена вода и след 5 минути се обелват, не е нужно да се нарязват, слагат се цели.

    Отделете 100 мл от водата, в която са се варили зеленчуците, за да разтворите 30 г желатин (3 пакетчета). Разбъркайте и оставете за няколко минути да набъбне, след което го загрейте на тих огън да се разтопи. В отделна купа смесете заквасената сметана и майонезата, след това добавете малко от сместа към разтопения желатин, докато се смеси, след което добавете цялата смес към зеленчуците.

    Разбъркайте и опитайте, след което добавете допълнителна подправка, ако е необходимо. Покрийте формата 26х10 см с прозрачно фолио, след което изсипете половината от сместа в нея. В средата се нареждат яйцата, а отгоре се изсипва останалата смес. 

    смес солено руло

    терин солен

    Потупайте формата два пъти, за да изпусне въздуха, след което я поставете в хладилника, най-добре за една нощ, за да може да стегне.

    На следващия ден се обръща в чиния за сервиране, маха се фолиото, украсява се по желание и се нарязва.

    солено руло с желатин

    солено руло разрез

     Да ви е сладко!

    Редактор: Петя Иванова
    Новини
    Мода
    Звезди
    Начин на живот
    Диети
    Красота
    още
    Любов
    Здраве
    Родители
    Коментари
    галерии
    Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
    още
    Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
    Design & Development: TaraSoft