Вкусно пиле с бадеми и бяло вино
9 Април 2014
8852
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
4 пилешки бутчета с горната част
4 супени лъжици кедрови ядки
100 гр. бадеми
150 гр. бяло вино
1 супена лъжица пресен розмарин
1 супена лъжица риган
2 стръка градински чай (салвия)
лъжичка зехтин
сол и черен пипер
Бадемите попарете и обелете люспата им, а кедровите ядки запържете леко. Нарежете ситно пресните подправки. Загрейте тиган на огъня и в него запържете пилешкото в малко олио. Когато хване коричка и пусне сока си, посолете, добавете подправките и залейте с виното. Намалете огъня и задушавайте под капак на слаб огън, като от време на време обръщате месото. Преди края на готвенето добавете бадемите, кедровите ядки, сол и черен пипер на вкус.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари