Вкусно руло меренг. Най-търсената и най-сполучливата рецепта

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Вкусно руло меренг. Най-търсената и най-сполучливата рецепта
Вкусно руло меренг. Най-търсената и най-сполучливата рецепта
1014
Вкусно руло меренг. Най-търсената и най-сполучливата рецепта
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Днес ще споделя с вас една рецепта, която мнозина чакаха - руло от меренг. Това чудо на десерта, невероятно нежно и леко, се приготвя бързо, а резултатът е наслада!

белтъци 190 Г (ОТ 6 ЯЙЦА) лимонена киселина щипка сол 1/4 ч.л.

захар - 250 гр. нишесте 25 гр. Крем: крема сирене 150 гр. пудра захар 20 гр. сметана (33%) - 100 мл Пълнеж: ягоди Украса: сметана (33%) - 200 мл ягоди, мента

Да започнем да готвим:

Нека първо направим меренг.

Вземете 190 г белтъци (това са около 6 яйца), добавете щипка лимонена киселина и четвърт чаена лъжичка сол. Започнете да разбивате на средна скорост, докато се образува мека пяна.

След това увеличете скоростта на миксера, добавете 250 г захар постепенно, на няколко етапа, като разбивате всеки път по 15-20 секунди.

Продължете да разбивате, докато меренгата стане лъскава и стабилна.

След това добавете 25 г царевично нишесте, внимателно го разбъркайте в меренга и разбийте за кратко до гладкост.

След това застиламе тава с пергамент (за предпочитане силиконизиран), нареждаме меренга и го разпределяме равномерно с шпатула. Поръсете настъргани бадеми отгоре, за да добавите вкус.

Сложете меренга във фурната, предварително загрята на 150 градуса, и печете 30 минути.

Използваме сезонни горски плодове, например ягоди, и ги нарязваме за плънката.

Когато меренгът е готов и леко се запече, извадете го, поставете отгоре друг лист хартия и решетка, внимателно го обърнете и внимателно отстранете хартията.

Оставете меренгето да се охлади напълно и след това пригответе крема, като смесите 150 г извара с 20 г пудра захар и с миксер добавите 100 мл тежка сметана, разбийте до плътност.

Разпределете крема равномерно върху охладения меренг и отгоре наредете пресни горски плодове.

Внимателно навийте рулото, завийте го в хартия и го приберете в хладилника за 1-2 часа.

Преди да сервирате, можете да украсите рулото с бита сметана, излята през сладкарски пош с накрайник, добавете горски плодове и мента за красота.

Този десерт няма да остави безразличен ! Опитайте различни версии с различни горски плодове и се насладете на всяка хапка от това страхотно лятно лакомство!

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft