Вкусно телешко ризото - щом усетите аромата му, няма да има съмнение: това е вашата рецепта!

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Вкусно телешко ризото - щом усетите аромата му, няма да има съмнение: това е вашата рецепта!
Вкусно телешко ризото - щом усетите аромата му, няма да има съмнение: това е вашата рецепта!
admin
Добавена от: admin
10905
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

800 гр. телешка плешка
2 средни глави лук
3-4 скилидки чесън
200 мл доматено пюре (може и по-малко)
олио
подправки (Вегета, черен пипер, сол, риган, босилек, дафинов лист)
250 гр. (1 чаша) ориз
750 мл (3 чаши) вода
1 кубче телешки бульон
малко пармезан

Запържва се нарязаното на кубчета месо с малко сол и олио (може предварително леко да го натриете с горчица.) Добавя се Вегетата и черния пипер. 
Добавя се ситно нарязаният лук и се запържва, докато промени цвета си. 
След това се добавя ситно нарязаната скилидка чесън и се запържва за кратко. 
Налива се вода, колкото да покрие месото, и се задушава на умерен огън, като от време на време се разбърква и се долива вода при необходимост. 
Когато месото е полусварено, се добавят доматеното пюре, босилекът, риганът и дафиновият листа. Готви се на умерен огън, докато месото хубаво омекне. При необходимост долейте вода, а добавете и подправки на вкус.

В същото време пригответе ризотото. 
В малко мазнина запържете изчистения и измит ориз. 
Добавете малко сол. 
Когато е хубаво запържен, така че зрънцата да се отделят, добавете първо студена вода, за да не залепне оризът, а след това постепенно долейте от водата, която предварително сте сложили да заври и сме добавили към нея кубчето бульон. Добавете бульона на няколко пъти като леко разбърквате. 
Целта на постепенното добавяне на течността е да се отдели нишестето от ориза, за да се получи ризото с гладка консистенция.

Накрая добавете готовото ризото към месото и хубаво разбъркайте.  
При поднаряне поръсете ястието с малко пармезан.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft