Ако сте почитатели на пълнените чушки , тези определено ще разнообразят менюто ви и ще ви докоснат до нови вкусови усещания. Пълнени чушки в дрешка от тесто - с една порция няма да минете, гаранция! Стават и за делник, и за празник - гостите ще бъдат очаровани от тази красота и необичайния вкус.
Пълнени чушки в дрешка
Продукти:
10-тина печени и обелени чушки
500 гр.сирене
150 гр.кашкавал
чесън на вкус
чубрица на вкус
2 яйца
3 лъжици олио
400 гр.бутер тесто
черен пипер и сол на вкус
Приготвяне:
Изпечете и обелете чушките. Разрежете ги по дължина и почистете от семето, но така, че да запазите дръжката на чушката.
Оставете ги да се отцедят и ги оваляйте в брашно. Натрошете сиренето и добавяме към него настъргания кашкавал, заедно с олиото. Разбъркайте хубаво всичко това.
След това прибавете и нарязания чесън, чубрицата, черния пипер и белтъка от яйцата. Отново разбъркайте старателно сместа.
Разточете бутер тестото на лист с дебелина около 5 сантиметра. Нарежете го на ленти, широки около два сантиметра.
Напълнете всяка чушка обилно с плънката, а после около нея омотайте лента от бутер тестото – така ще й направите дрешка.
Облечените вече чушки поставете една тавичка, застлана с хартия за печене.
Намажете ги отгоре с жълтъците от яйцата и ги пъхнете да се пекат във фурната, която предварително сте загряли на средна температура.
Поднесете ги още топли, но и студени са удивително вкусни.
Приятен апетит!