Вкусът на есента - мъфини с тиква

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Мъфини
Вкусът на есента - мъфини с тиква
Вкусът на есента - мъфини с тиква
admin
Добавена от: admin
9625
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

450 гр. пюре от печена тиква
1 ¾ чаши брашно
1 чаша бяла захар
½ чаша кафява захар
2 супени лъжици канела
¼ чаена лъжичка смлян карамфил
¼ чаена лъжичка индийско орехче
1 чаена лъжичка сода бикарбонат
½ чаена лъжичка сол
1 чаена лъжичка екстракт от ванилия
2 яйца
½ чаша олио

Нарежете тиквата и отстранете семките. Покрийте с алуминиево фолио и печете на около един час в предварително загрята фурна на 200 ° С. След като се охлади, с лъжица извадете вътрешността. Поставете в блендер или хубаво я пасирайте, за да получите пюре.
Намажете формите за мъфини с малко масло или маргарин и ги оставете настрана.
В дълбок съд сложете всички сухи съставки, т.е. брашното, бялата и кафявата захар, солта, содата, канелата, карамфила и индийското орехче. Разбъркайте.
В друга купа сложете яйцата, пюрето от тиква, олиото и екстракта от ванилия. Разбъркайте с тел, но не прекалено, и така получената смес изсипете в съда със сухите съставки. Разбъркайте добре с лъжица.
Поставете от сместа във формите за мъфини и печете на 190 ° С около 20 минути.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft