Предлагаме ви рецептата за свински кебап в гювеч . Вкусни и крехки мръвки, от които ще ахнете и вече редовно ще си правите това угощение.
Свински кебап в гювеч е едно удивително родно ястие, ушите ще си изядете
Трябват ни 500 грама свинско месо, три картофа, два моркова, половин буркан с кисели краставички, две глави лук, едно бурканче гъби, една чаша бяло вино, една лъжица брашно, червен пипер, чубрица, черен пипер, сол на вкус.
Този свински кебап в гювеч се прави по-лесно, отколкото можете да предположите. Нищо и никакви усилия, а става вкусно, та дрънка. Идеалната вкусотия за всяка трапеза е.
Първо трябва да объркате добре свинското месо с подправките и с брашното, а после го слагате в гювеча, заедно с останалите продукти. Разбира се, зеленчуците трябва да са предварително нарязани.
Заливаме после съдържанието в гювеча с виното и сока от киселите краставички, като прибавяме и малко топла вода. А след това е най-лесно – просто го мятаме във фурната, където се пече за около час или час и половина.
Както вече Ви казахме, нищо работа. Но не го пропускайте, за да не съжалявате. Българите си тачим много ястията, направени в гювеч и отлично знаем защо. Тази вкусотия е повече от разкошна идея за уикендите, както и за сбирка с приятели на по чашка.
Пожелаваме Ви добър апетит и да Ви е много вкусно на всички!