Вкъщи го ядем само така приготвен, а то се оказа, че това било любимата рецепта на Нети и Дони, знаят какво да хапват тези хора

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Вкъщи го ядем само така приготвен, а то се оказа, че това било любимата рецепта на Нети и Дони, знаят какво да хапват тези хора
Вкъщи го ядем само така приготвен, а то се оказа, че това било любимата рецепта на Нети и Дони,...
196709
Вкъщи го ядем само така приготвен, а то се оказа, че това било любимата рецепта на Нети и Дони, знаят какво да хапват тези хора
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Тези пикантни патладжани по рецепта на Нети са действително много вкусни

Предлагаме ви любимата рецепта на Нети и семейството й за пикантни патладжани. Стават убийствено вкусни, а се правят повече от лесно.

Чудно вкусни пикантни патладжани и са много лесни за правене

 

Трябват ни два патладжана, една ситно нарязана люта чушка, прясна мента, но почистена от семената й, сока от един лимон, 300 грама сирене, зехтин, черен пипер и сол на вкус.

Нети говори с особена любов за тази рецепта, тъй като признава, че тя и домочадието й не могат да й устоят и си я правят повече от честичко.

 

Първо е необходимо да се нарежат патладжаните надлъжно на около десет тънки парчета.

После се намазват със зехтин и се оставят да се пекат на грил от двете страни за около две минутки.

Нарязаната люта чушка я смесваме със сока от лимона, подправяме с черния пипер и малко сол по желание и размесваме тази смес с натрошеното вече сирене.

От тази вкусна и готова вече смес поставяме върху всяко едно от парчетата патладжан, а после го навиваме на руло и го забождаме с една клечка за зъби, за да не се разпадне и развали формата му.

 

Тази вкусотия – лесна и бърза в едно време, става нещо адски апетитно и може да се поднесе, както като предястие, така и като гарнитура към основно ястие или пък за мезе.

Нети предупреждава, че дори да го оставите само за мезе, то е толкова вкусно, че друго и не ви трябва. Наложително е обаче да се запасите с по-голямо количество от подходящото питие, тъй като пикантните патладжани „изпиват“ наистина доста – особено с добра компания.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft