Класическата бабина рецепта за руло Стефани добива нови измерения в това необичайно превъплъщение. Поредното доказателство, че ако се заемеш както трябва с нещо добре познато, можеш да го превърнеш в шедьовър! Представяме ви тази необичайна нова рецепта за руло Стефани , която няма как да не ви заплени само с вида си:
Руло Стефани по нов начин
Продукти:
1 1/2 килограма смляно говеждо месо (или смес, както предпочитате)
1 малка глава лук, нарязана на ситно
2 скилидки чесън (или 1 чаена лъжичка чесън на прах)
сол на вкус
черен пипер на вкус
1 яйце + 3 яйца за плънката
1 чаша галета
150 гр.бекон
1 чаша крема сирене
100 гр.нарязано сирене моцарела
Приготвяне:
В купа сложете смляното месо, лука, чесъна (смлян), сол, черен пипер, 1 яйце и галетата. Объркайте старателно.
Поставете месната смес в намазнена правоъгълна тавичка за кекс (или хляб), като оформите краищата като висок борд и оставете място за пълнежа.
Отгоре подредете ивиците бекон, след това изсипете в празнината крема сиренето и заравнете:
Идва ред на моцарелата и яйцата:
Изпечете на 180 ° С за 1 час.