Вкъщи никога не изхвърляме хляба - не, не защото е грехота. Върши ми страхотна работа в кухнята - слагам го дори в...

вход през zajenata.bg
За Жената
Кулинарни съвети
Вкъщи никога не изхвърляме хляба - не, не защото е грехота. Върши ми страхотна работа в кухнята - слагам го дори в...
21768
Снимков материал: pixabay.com
Вкъщи никога не изхвърляме хляба - не, не защото е грехота. Върши ми страхотна работа в кухнята - слагам го дори в...

Няма ограничения в изобретателността на кулинарите - те постоянно измислят нещо ново! Оказва се, че с най-обикновен хляб може да направите меко казано необикновени неща ... Не всеки знае, че хлябът може да се използва не само като основа за сандвичи, но също така и като помощник в кухнята.

Надяваме се следните съвети да улеснят живота ви на домакиня:

Как мога да използвам хляба

  1. Ако стиснете между зъбите парче хляб, преди да разрежете лука, ще избегнете сълзите.
    хляб
  2. Прясно сварената гореща царевица лесно ще намажете с масло, без да се опарите, ако сложите маслото върху филия хляб. Между другото, хлябът тогава става още по-вкусен!
    царевица
  3. Тортата няма да изсъхва, след като я разрежете, ако прикрепите към отрязаното филийки хляб.
    торта

  4. Ако при готвене оризът леко загори, поставете в съда филия хляб, покрийте и оставете за 15 минути. Миризмата на изгоряло ще изчезне.
    загоряло
  5. Почистете мелничката след пудра захар или кафе, като смелите вътре малко парче хляб. Трохите след това може да използвате за поръсване на тавичката при печене на сладкиши.
    мелничка за кафе
  6. Тост-филийките абсорбират излишната мазнина като гъба.
    филийка хляб
  7. Захар, бонбони, маслени сладки запазват своята свежест, ако в съда, в който ги съхранявате, сложите филия хляб.
    подправки
  8. Крутони - чудесно допълнение към салати или супи! Просто нарежете хляба на кубчета, подправете със сол и подправки, поръсете със зехтин и запечете върху лист хартия за печене до златисто-кафяво във фурната на 200 градуса.
    крутони
  9. Имате нужда от галета за паниране? Няма нищо по-лесно! Прекарайте леко сухия хляб през месомелачката и го доизсушете във фурната: Много по-добра от купешката панировка!
    галета

Още утре ще опитам всичко! Ще разкажа и на приятелките си!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft