Вкъщи няма как да пускам скара, камо ли огън да паля и шишчетата ги правя в буркани-Стават пръстите да си оближеш!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Вкъщи няма как да пускам скара, камо ли огън да паля и шишчетата ги правя в буркани-Стават пръстите да си оближеш!
Вкъщи няма как да пускам скара, камо ли огън да паля и шишчетата ги правя в буркани-Стават...
5084
Вкъщи няма как да пускам скара, камо ли огън да паля и шишчетата ги правя в буркани-Стават пръстите да си оближеш!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Времето на шишчетата и пикниците сега започва, но ако нямаме възможност да опитаме опушените от огъня вкусотии, ащо не ги приготвим без да ни е необходима скара или огън, по нов начин. 

Открихме голяма рецепта за шишчета у дома, която е популярна в Грузия! Надяваме се, че имате три литрови буркани вкъщи!

След това запишете какво ви трябва:

свинско месо - 1 кг;
бекон - 250 г;
лук - 2–3 бр;
½ лимонов сок;
вода - 100 мл;
сол, пипер, кориандър, подправки.

1. Изплакнете месото и нарежете на малки парченца. Добавете сол, пипер, подправки и лимонов сок.

2.

Нарежете лука на пръстени и добавете към месото, след това добавете вода. Оставете да се маринова в продължение на 30 минути.

3. Нарежете бекона на тънки ивици. Нанижете месота на шишове, редувайки го с бекон и лук.

4. На дъното на буркана поставете останалия лук. Всеки буркан съдържа 4–5 “шишчета”.

5. Затворете буркана с фолио. От външната страна трябва да е сух.

6. Поставете в студена фурна (така че бурканът да не се пръсне). Оставя се 60-80 минути при температура 180–200 ° С.

7. Изключете фурната и изчакайте 5 минути. Отворете го не рязко, така че разликата в температурата не спука буркана.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft