Пържените картофи са най-любимото ястие не само на децата, но и на възрастните. Но те също си имат своите малки тайни при приготвянето, за да станат такива, каквито най ги харесвате - хрупкави отвън и мекички отвътре.
Пържени картофи със златна коричка
Продукти:
4 големи картофа
150 мл газирана вода
олио за пърженето
сол за поръсване
Приготвяне:
Обелете картофите и ги измийте. След това ги нарежете във форма по желание - пръчици или полумесеци. Поставете ги в дълбока купа.
Залейте ги с газираната вода, така че да ги покрие, и оставете да постоят в нея в продължение на 30 минути. След това прецедете и изсушете картофите върху кухненска хартия.
Изпържете ги в сгорещено олио. Когато са готови, поръсете със сол.
Ето и още няколко тайни за перфектни пържени картофки:
Нарежете ги с еднаква големина и дебелина - така ще се пържат равномерно и няма да имате един готов и един суров из партидата.
Пържете ги само в добре сгорещено олио.
Мазнината трябва да е достатъчно, че да покрива картофите изцяло.
Не прекалявайте с бъркането, иначе картофите се слепват и стават на каша.
Оваляни в брашно с червен пипер, стават пикантни.