Вкъщи обожаваме палачинки - ако случайно останат, добре дошло! Спретвам набързо тази тортичка и...
22 Септември 2016
35443
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Торта от палачинки - предястие за празничната трапеза, а защо не и основно ястие за всеки ден? Не чакайте специален повод, пригответе я още днес!
Продукти:
1 яйце
700 мл прясно мляко
1/2 ч.л. сол
1 с.л.
захар
1,5 чаши брашно
1/2 ч.л. сода
800 гр. пилешки дробчета
1 глава лук
1 морков
20 мл олио
100 гр. кашкавал
няколко лъжици заквасена сметана
Приготвяне:
- С помощта на миксер разбийте яйцето, 1/4 ч.л. сол, захарта, 500 мл прясно мляко, брашното и содата. От полученото тесто изпържете палачинки.
- Измийте и нарежете черния дроб. В тиган загрейте олиото и задушете черния дроб в продължение на 2-3 минути.
- Накълцайте лука, моркова настържете. Добавете ги в тигана с черния дроб, разбъркайте и оставете да къкри 15-20 минути под капак.
- Посолете готовия дроб с останалата сол, намачкайте или пасирайте в блендер и добавете останалото мляко.
- Сега сглобете тортата. Първият и последният слой трябва да бъде покрити със заквасена сметана, останалите слоеве се машат с пастета от дробчетата.
- Настържете кашкавала и го поръсете върху тортата. Пъхнете я във фурната, предварително загрята на 160 градуса за 15-тина минути. Готово!
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари