Вкъщи обожаваме панирано - риба, пиленце, даже сладолед. За перфектна коричка и мекичка сърцевина винаги ползвам само тази рецепта:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Вкъщи обожаваме панирано - риба, пиленце, даже сладолед. За перфектна коричка и мекичка сърцевина винаги ползвам само тази рецепта:
Вкъщи обожаваме панирано - риба, пиленце, даже сладолед. За перфектна коричка и мекичка сърцевина...
34948
Вкъщи обожаваме панирано - риба, пиленце, даже сладолед. За перфектна коричка и мекичка сърцевина винаги ползвам само тази рецепта:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Много вкусни ястия се приготвят като се  пържат в тесто  - смес от яйце и брашно, с добавянето на допълнителни съставки. Така се получават месце и рибка с перфетната златиста хрупкава коричка

Тестото за паниране е с течна основа, независимо дали това е вода, мляко, вино, бира, сок или друга течност. Например, много готвачи препоръчват използването на  газирана вода  или дори водка. А десертното тесто често се получава от мус от плодове или сладък алкохолен ликьор.

Каква е тайната на хрупкавото, въздушно и розово тесто? Нека видим стъпка по стъпка.

тайната на панировката

Тайната на тестото за паниране

  • Всички съставки се смесват до максимум хомогенност.
  • Белтъци и жълтъци се разбиват отделно, като белтъците се добавят преди началото на готвенето.
  • Дръжте купата с  тесто в купа със студена вода.
  • С газирана вода тестото ще получи повече въздушност.
  • Ако е възможно, пригответе тестото предварително, за предпочитане един час преди пържене.
  • Съотношението на тестото и продуктите, които ще се панират в него, е 1: 1.

Популярни рецепти за панировъчно тесто

Класическо тесто

  • 0.5 чаша вода
  • 125 гр. брашно
  • 4 яйца
  • 1 супена лъжица растително масло
  • сол на вкус

Приготвяне:

Разделете жълтъците от белтъците и сложете последните в хладилника. Разбийте жълтъците, добавете водата и мазнината. Постепенно добавяйте брашното, като разбивате сместа.

Разбийте белтъците с щипка сол, докато образуват стабилни върхове, след което добавете внимателно към останалата част от сместа. Охладете тестото и можете да го използвате.

панировъчно тесто

Тесто с кашкавал

  • 4 супени лъжици брашно
  • 3 супени лъжици майонеза
  • 4 яйца
  • 100 гр. кашкавал
  • сол на вкус

Приготвяне:

Смесете настъргания кашкавал с майонезата и добавете тази смес към сместа от другите продукти, приготвена на базата на класическото тесто.

панировка

Десертно тесто

  • 0.5 чаша сметана за разбиване
  • 3 жълтъка
  • 3 супени лъжици брашно
  • сол, и захар на вкус

Приготвяне:

Разбийте жълтъците добре със солта, добавете захарта, разбъркайте и изсипете в сметаната. След това на порции добавете брашното и разбъркайте до хомогенизиране.

паниране

Тези  рецепти са за основно тесто , в което можете да добавите и други компоненти по ваш вкус. Експериментирайте!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft