Каквото и да си говорим, тиквичката си остава най-популярният зеленчук през лятото. Днес сме ви го приготвили в пикантна марината - с чесън и копър, че и на скара.
Мариновани тиквички на грил
Продукти:
тиквички - 3 - 4 бр.
копър - 1 връзка
чесън - 7 - 8 скилидки
магданоз - 1/2 връзка
сол
олио
Приготвяне:
Тиквичките измийте добре и отрежете двата края. Нарежете ги по дължина на не много тънки филийки.
Подредете ги в подходяща тава и посолете. След това поръсете леко с олио или зехтин.
Нарежете на ситно копъра, магданоза и чесъна. Чесъна може и да счукате, както ви харесва. Покрийте със сместа тиквичките и ги оставете да престоят с подправките около час.
Изпечете ги от двете страни върху загрята скара. Може да ги запечете и на грил тиган.
След като са изпечени, може да ги намажете с още от сместа за маринатата - с тази глазура ще са просто съвършени!