На село й викат Влашка баница, а на вкус е като тутманик - майсторлъшки специалитет за майсторки в кухнята:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
На село й викат Влашка баница, а на вкус е като тутманик - майсторлъшки специалитет за майсторки в кухнята:
На село й викат Влашка баница, а на вкус е като тутманик - майсторлъшки специалитет за майсторки...
21301
На село й викат Влашка баница, а на вкус е като тутманик - майсторлъшки специалитет за майсторки в кухнята:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Днес ще ви представим една много интересна рецепта за баница или по-скоро за тесто с плънка , чието оформление е необичайно, ефектно и красиво. За вкуса няма какво да говорим! Пухкави слоеве тесто, смесени с ароматна плънка в невероятна хармония - сигурно вече сте любопитни, затова нека преминем към рецептата на тази интересна Влашка баница :

Влашка баница

Продукти:

1 кг брашно

500 мл прясно мляко

1 кубче мая

1 кафена чашка олио

2 яйца

1 супена лъжица сол

1 супена лъжица захар

1 пак.

маргарин/масло

сусам за поръсване

Приготвяне:

Маята и захарта се разтварят в млякото, което предварително сме затоплили леко. Щом маята започне да набъбва, добавете олиото и яйцата и замесете тесто. Солта се слага предварително в брашното.

След като се омеси тестото, се разделя на три части, маргарина (маслото) - също на три части.

Вземете една топка, разточете я и я намажете с масло. След това се прегъва отстрани, след това отново се намазва с масло и отново се прегъва. Оформя се на топка.

тесто баница

Същото се прави и с другите две части от тестото. Поставят се в чиния всяка поотделно и се оставят в хладилник за половин час.

След това вземете едно парче тесто и го разточете до размера на тавата, след което добавете плънка по желание, например сирене и яйца или сирене с праз.

плънка за баница

Втората кора също се разточва, след което се слага върху плънката и върху нея отново се слага от плънката. Третата кора се разточва и се поставя най-отгоре върху плънката.

Върху третата кора не се слага нищо. Така оформеното тесто се нарязва по дължина на ленти и всяка лента се усуква (все едно се изцеждат дрехи), след което се нареждат в намазнена тава една до друга.

влашка баница със сирене

Оставете баницата да втаса, намажете с яйце и сусам и изпечете в предварително загрята фурна. 

влашка баница със сусам

Много вкусно става!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft