В хладката газирана вода разтворете маята, захарта и оставете сместа да шупне, след което добавете солта, олиото, 1 яйце и брашното. Замесете тесто, оформете на топка и го оставете да втасва 30 минути.
Щом втаса, разделете тестото на 12 части и оформете от тях топки. В купа сложете 100 мл олио, оваляйте хубаво топките от всички страни и ги подредете в купа. Оставете ги да втасват продължение на 10-15 минути. През това време пригответе тавичка за печене с диаметър 30 см. Вземете три топки от тестото и с ръце ги разтегнете. След това ги поставете на дъното на тавата една до друга, така че да покрият дъното. Отгоре поръсете от натрошеното сирене, след това покрийте с нови 3 разтеглени кори. Повторете процедурата, докато свършат плънката и тестото. Съберете срещуположните краища на тутманика в средата, така че да се образува нещо като плик за писмо, след което обърнете с главата надолу в тавата. С ръце натиснете тестото от центъра към краищата на, за да се разпредели равномерно в тавата. Разбийте жълтъка с 1 супена лъжица олио и със сместа намажете тутманика. Поръсете със сусам и оставете да втасва 10-15 минути. Изпечете го на 180 градуса за 25-30 минути до златисто-кафяво.