Е няма толкова лесен сладкиш с портокали, а и бърз, което е най- важното за съвременната домакиня, която буквално цени всяка минутка.
Това, което е най-добро в тортата или сладкиша (както искате, така го наричайте) е, че те не се нуждаят от допълнителна декорация . Достатъчно е да сложите плода на дъното , да излеете тестото и да изпечете това великолепие във фурната. След това само обръщате и се наслаждавате с близките си на божествения вкус
Тази ароматна торта идва от Италия - истински портокалов рай. Деликатната цитрусова структура разбира се ще осветят всяка вечер, превръщайки се в чудесно допълнение към чай или кафе! За да направите тортата да изглежда още по-грандиозна, се редуват оранжеви и червени портокали.
съставки
Яйце 3 броя
захар 280 g
Пшенично брашно 320 g
Зехтин 90 ml
Портокалов сок 200 ml
портокал 3 броя
лимон 1 брой
сода или бакпулвер 10 g
Кафява захар 3 супени лъжици
подготовка
Разбийте яйцата със захарта и 1 портокалова и лимонова кора, след 7–8 минути добавете масло. Изсипете в портокалов сок и разбъркайте, добавяйки брашно и бакпулвер на малки порции.
Покрийте дъното на матрицата с диаметър от 24 см пергамент и го поръсете с кафява захар. Наюмажете страните с олио и поръсете с брашно.
Нарежете портокалите на тънки кръгчета (с дебелина около 3 мм), можете да отрежете белия ръб - може леко да е горчив. Сложете ги на дъното на формата
Изсипете тестото и печете на 180 градуса за около 35-40 минути, проверете готовността с клечка за зъби.
Охладете готовата торта във форма, след това я извадете и обърнете. Можете да поръсите с пудра захар. Не забравяйте да приготвите това ароматна тесто и да споделите рецептата си с приятели!