Вместо бишкоти правя Тирамисуто с целувки - хем пухкаво, хем хрупкаво, хем с дъх на капучино:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Вместо бишкоти правя Тирамисуто с целувки - хем пухкаво, хем хрупкаво, хем с дъх на капучино:
Вместо бишкоти правя Тирамисуто с целувки - хем пухкаво, хем хрупкаво, хем с дъх на капучино:
3830
Вместо бишкоти правя Тирамисуто с целувки - хем пухкаво, хем хрупкаво, хем с дъх на капучино:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Тази версия на прочутото Тирамису ще ви остави буквално без дъх от вкус и нови усещания. Едновременно хрупкаво и пухкаво, целувченото Тирамису е неочаквано добра комбинация от два любими десерта.

Безумно нежно и вкусно - ето лесната рецепта за най-деликатния сладкиш с вкус Капучино :

Целувчено Тирамису

Продукти:

4 белтъка

250 гр. пудра захар

2 ч.л. кафе (фино смляно в кафемелачка)

2 ч.л. инстантен горещ шоколад (на прах)

щипка сол

2 ч.л. царевично нишесте

1 с.л. оцет (или лимонов сок)

какао - за поръсване

сметана за разбиване

целувчено Тирамису

Приготвяне:

1. Смесете пудрата захар със смляното кафе и разтворимия шоколад.

2. Разбийте белтъците с щипка сол с миксер на най-ниската скорост, докато обемът им се увеличи 3-4 пъти.

3. Запонете постепенно да добавяте сместа с пудра захар - по 1 супена лъжица.

4. Разбийте белтъците до стабилни върхове и блясък, добавете нишестето и оцета (лимона) минута преди края на разбиването.

5. На хартия за печене нарисувайте кръг с диаметър 22 см. Изсипете разбитите белтъци в центъра на кръга и внимателно го запълнете.

6. Загрейте фурната на 180 градуса.

7. Поставете тавичката с целувченото тесто във фурната и веднага намалете температурата на 150 градуса. Печете блата за около 1 час. Целувченият блат трябва да е хрупкав отвън и леко мек отвътре.

8. Оставете готовия меренг да се охлади през нощта във фурната с отворена врата.

9. На следващия ден разбийте охладената сметана, докато стане твърда, намажете я на дебел слой върху целувчения блат, а отгоре поръсете с какао през сито и охладете, преди да сервирате.

Павлова Капучино

Препоръчваме да използвате само прясно смляно кафе, ако искате истински вкус на капучино.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft