Сочен сладкиш с грис за 20 минути! Ще правите тази рецепта всеки ден, толкова е вкусна! Опитайте вместо традиционните кексове и пайове, бързо, евтино и много сочно става - ето какво ви трябва:
Сочен сладкиш с грис
НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ (за измерване се използва чаша от 200 мл, за форма 30х22 см):
- 4 яйца
- 1 чаша захар
- 1 чаша мляко
- 1/2 чаша олио
- 1 чаша брашно
- 1 чаша грис
- 1 бакпулвер 12 г
- 1 ванилова захар
За сиропа (варете 5 минути, след това охладете):
- 2 чаши захар
- 2 чаши вода
- сок от 1/2 лимон
ПРИГОТВЯНЕ:
1. В по-дълбока купа разбийте яйцата със захарта (с тел или миксер), след това добавете олиото, прясното мляко, ванилията и разбъркайте.
2. Добре балансираната смес, която ще ви се стори малко течна, покрийте и оставете да престои 15 минути. През това време грисът ще набъбне. През това време пригответе сиропа.
Снимка: YouTube
3. Намаслете формата и я поръсете с брашно, след което изсипете сместа и печете в загрята на 180 градуса фурна за 30 минути.
Снимка: YouTube
4. Топлият сладкиш се залива с изстиналия сироп. Оставете да изстине преди сервиране.
Снимка: YouTube
Снимка: YouTube
Да ви е сладко!