Вместо в брашно, панирайте рибата в ТОВА: Няма да поеме олио, ще е по-хрупкава, по-вкусна и по-здравословна Страхотен трик

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Вместо в брашно, панирайте рибата в ТОВА: Няма да поеме олио, ще е по-хрупкава, по-вкусна и по-здравословна Страхотен трик
1554
Източник: За Жената
Снимков материал: Pixabay
Вместо в брашно, панирайте рибата в ТОВА: Няма да поеме олио, ще е по-хрупкава, по-вкусна и по-здравословна Страхотен трик

Пържената риба може да бъде много вкусна, но също така мазна и нездравословна, ако е приготвена по грешен начин.

А именно, при паниране с брашно рибата може да поеме твърде много мазнина, което да я направи мазна и тежка. Има обаче един трик , с който рибката ще бъде идеално хрупкава и сочна, но и много по- здравословна , отколкото ако е панирана в брашно.

Защо да приготвим рибата без брашно?

Приготвянето на перфектно хрупкава риба може да бъде предизвикателство.

При пържене е важно рибата да се изпържи равномерно, но в същото време да остане сочна отвътре. Често панирането с брашно не е най-добрият избор, тъй като рибата поема много масло.

Но има решение, което професионалните готвачи често използват за по-лека и хрупкава текстура.

Решението се крие в царевичното нишесте

Този метод позволява на рибата да не абсорбира излишната мазнина по време на пържене, което й придава хрупкава коричка. С този лесен трик вашата риба ще бъде по-здравословна, по-малко мазна и дори по-хрупкава.

риба в нишесте

Снимка: pixabay

Царевичното нишесте образува защитен слой около рибата, което й позволява да запази своята хрупкавост, като същевременно предотвратява прекомерното абсорбиране на масло.

Оваляйте всяко парче риба в царевично нишесте, след което внимателно ги пуснете в горещото олио. Запържете рибата до златисто кафяво и хрупкава, след което я поставете върху хартиена кърпа, за да се отцеди излишната мазнина.

хрупкава риба в нишесте

Снимка: pixabay

Така приготвената риба наистина ще ви удиви със своята хрупкава текстура и вкус, без да е прекалено мазна.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft