Пържената риба може да бъде много вкусна, но също така мазна и нездравословна, ако е приготвена по грешен начин.
А именно, при паниране с брашно рибата може да поеме твърде много мазнина, което да я направи мазна и тежка. Има обаче един трик , с който рибката ще бъде идеално хрупкава и сочна, но и много по- здравословна , отколкото ако е панирана в брашно.
Защо да приготвим рибата без брашно?
Приготвянето на перфектно хрупкава риба може да бъде предизвикателство.
Но има решение, което професионалните готвачи често използват за по-лека и хрупкава текстура.
Решението се крие в царевичното нишесте
Този метод позволява на рибата да не абсорбира излишната мазнина по време на пържене, което й придава хрупкава коричка. С този лесен трик вашата риба ще бъде по-здравословна, по-малко мазна и дори по-хрупкава.
Снимка: pixabay
Царевичното нишесте образува защитен слой около рибата, което й позволява да запази своята хрупкавост, като същевременно предотвратява прекомерното абсорбиране на масло.
Оваляйте всяко парче риба в царевично нишесте, след което внимателно ги пуснете в горещото олио. Запържете рибата до златисто кафяво и хрупкава, след което я поставете върху хартиена кърпа, за да се отцеди излишната мазнина.
Снимка: pixabay
Така приготвената риба наистина ще ви удиви със своята хрупкава текстура и вкус, без да е прекалено мазна.