Вместо да го купувате от деликатесния магазин, направете го у дома - трябват ви само месце и блендер:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Вместо да го купувате от деликатесния магазин, направете го у дома - трябват ви само месце и блендер:
Вместо да го купувате от деликатесния магазин, направете го у дома - трябват ви само месце и...
15821
Вместо да го купувате от деликатесния магазин, направете го у дома - трябват ви само месце и блендер:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Обикновено може да си го купим от деликатесните витрини в магазините - баварския леберкез . Този вкусен и ароматен хляб от месо ще се хареса на възрастни и деца. Можете спокойно да го поднесете на празничната маса. Повярвайте, всяка домакиня ще ви поиска рецепта. Това хлебче от месо  може да се сервира горещо с картофена салата или бъркани яйца, например. А можете да го представите и като студена закуска. Във всеки случай, ще се изяде с огромно удоволствие. 

баварски леберкез

Баварски леберкез

Продукти

  • 400 гр.говеждо месо
  • 400 гр.свинско месо
  • 200 гр.бекон
  • 2 супени лъжици нишесте
  • 1 глава лук
  • сол и черен пипер на вкус
  • 1 чаена лъжичка риган
  • половин чаена лъжичка кардамон
  • щипка индийско орехче
  • 250 гр.лед
  • половин супена лъжица слънчогледово олио

Приготвяне

  1. Първо, почистете месото добре. Отстранете всички вени и мембрани. След това го нарежете на средни парчета. Нарежете бекона по същия начин.

  2. Минете тези съставки през месомелачка. След пасирайте получената кайма за по-равномерна консистенция.

  3. Обелете лука и ги нарежете на малки кубчета. Изсипете го в купата на блендера и добавете леда. Смелете всичко на трохи.

  4. Прибавете подправките към каймата, заедно с нишестето и сол на вкус. Разбъркайте добре всичко.

  5. Сега добавете сместа от лук и лед и покрийте съда с прозрачно фолио. Поставете в хладилника за 60 минути.

  6. Вземете продълговата форма за хляб и я намажете с олио. Изсипете вътре месната смес и я заравнете с шпатула.

  7. След това с нож оформете коси бразди. Трябва да се получи нещо като "мрежа".

  8. Поставете формата във фурната, предварително загрята на 180 °, и печете в продължение на 60 минути.

  9. Готовия леберкез можете да поднесете и топъл, и студен. 

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft