Вместо да я пържа, ето в какво кисна скумрията - става хрупкава и остава сочна:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Вместо да я пържа, ето в какво кисна скумрията - става хрупкава и остава сочна:
Вместо да я пържа, ето в какво кисна скумрията - става хрупкава и остава сочна:
3657
Вместо да я пържа, ето в какво кисна скумрията - става хрупкава и остава сочна:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Днес ви предлагаме една различна рецепта за скумрия , която може да приготвите на барбекюто лятно време или на обикновена скара. Вкусните и леко пикантни рибени шишчета са чудесно допълнение на празничната трапеза и определено няма да разочароват никого. Благодарение на специалната марината рибата ще бъде готова за нанизване само за 20 минути. Остава да я изпечете, а може да допълните шишчетата и със зеленчуци на вкус - става още по-добре.

Не е нужно да режете скумрията на парчета. Достатъчно е да се отървете от гръбнака и да отделите филетата.

Ето и рецептата за страхотните шишчета от скумрия :

шишчета скумрия

Шишчета от скумрия

Продукти:

Марината (на база 2 скумрии):

червен пипер - 1 супена лъжица

джинджифил - 1 ч.л.

черен пипер - на вкус

сол - 1-2 щипки

растително масло - 30-40 мл

лимон (сок и кора)

соев сос - 2 супени лъжици

Приготвяне:

Смесете червения пипер, джинджифила, солта, черния пипер и соевия сос, след това добавете растителното масло и разбъркайте. Настържете малко лимонова кора и разбъркайте отново. Без да режете лимона, го "разточете" върху плота с длан, така че да пусне сока. След това нарежете лимона наполовина, изстискайте сока в маринатата и отново разбъркайте добре всичко. Залейте с марината рибата.

скумрия филе

марината скумрия

Намажете добре всяко парче от всички страни, покрийте със стреч фолио и сложете на студено да се маринова за 20-30 минути.

маринована скумрия

Завийте маринованото филе на руло, като започнете от опашката.

рибно рулце

рулца от риба

Веднага нанижете всяко руло на шишче.

рибени шишчета

Рибата се приготвя много бързо, преди да сложите шишчетата на скара, по-добре е да подготвите цялата партида.

шишчета от скумрия

Отнема само 10 минути за печене. През това време ще трябва да обръщате рибата няколко пъти, за да се осигури равномерно печене.

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft