Вместо мусаката, която ви е втръснала-10 картофа, половинка кайма, яйце и лук и във фурната за 40...
16 Септември 2020
5657
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Сега готвя картофите точно така. Опитайте - няма да съжалявате!
Съставки:
- картофи - 10 броя;
- кайма - 550 г;
- доматен сос или паста, 3 супени лъжици;
- лук - 1 брой;
- яйце - 1 брой;
- мляко - 100 мл;
- заквасена сметана - 2 супени лъжици;
- кашкавал - 100 г;
- сол и подправки;
- копър, растително масло.
Рецепта:
Препоръчваме да се приготвя в съд за печене с диаметър 24-28 см.
Сварете картофите като цяло във вода със сол, черен пипер и дафинов лист.
Пълнеж сезон с копър, чесън, яйце, сол и черен пипер, подправки, ситно нарязан лук.
Смесете добре.
Охладените картофи се "увиват" в кайма и се поставят в намазнена форма.
Смесете млякото със заквасена сметана, доматено пюре, сол и подправки.
Изсипете соса върху кюфтетата, отгоре поръсете с настърган кашкавал.
Намокрете пергамента с вода и разстелете влажната страна върху формата.
Печете в предварително загрята фурна до 180 градуса за 40 минути, извадете хартията и печете още 5 минути. Сервирайте ястието, поръсено с билки. Добър апетит!
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари