Обичам да готвя, но понякога на всички ни омръзват дори най-любимите гозби. А когато ме мързи тотално, прибягвам до всякакви хитрости, за да измисля нещо бързо и вкусно .
Основата за сочния пай с кайма и апетитна коричка от кашкавал са обикновени филии хляб. Но след като вкусите първата хапка, няма да ви се вярва, че нещата са чак толкова прости! Ето и рецептата за бърза вечеря с хляб и кайма :
Бърза вечеря с хляб и кайма
Продукти:
1 франзела
150 гр. пилешка кайма
150 гр. свинска кайма
250 мл прясно мляко
1 глава лук
4 яйца
100 гр. кашкавал
сол на вкус
черен пипер на вкус
Приготвяне:
Нарежете лука на малки кубчета и добавете към каймата, добавете още сол и черен пипер и разбъркайте добре с ръце.
Нарежете франзелата на филийки, потопете ги в мляко (150 мл) и поставете в намазнена форма за печене на един слой. Направете малки вдлъбнатини с лъжица.
Напълнете вдлъбнатините с кайма. Разбийте отделно яйцата със 100 мл мляко и щипка сол. Залейте със сместа хляба и месото.
Загрейте фурната до 180 градуса и печете вътре запеканката за 30-35 минути. След това поръсете с настърган кашкавал на едро ренде и върнете във фурната за още 5-7 минути.
Да ви е сладко!