Всички знаят, че храната се разваля много по-бързо в горещо време. Но с някои от продуктите трябва да сте още по-внимателни. Днес ще ви представим 5 храни, с които лесно можем да се натровим в жегите , особено ако ги купуваме някъде на открито, където са седели с часове под жаркото слънце:
Суши
Поради факта, че японските ястия обикновено се приготвят със сурова риба, те се развалят моментално. С консумацията на суши трябва да се внимава особено много в жегите.
Месо и риба
Когато тези видове храни са на открито, те са много привлекателни за мухите. Последните от своя страна са носители на опасни бактерии.
Салати с майонеза
Тъй като салатите обикновено са съставени от непреработени и сурови храни, те лесно се превръщат в среда за размножаване на бактерии.
Варена наденица/кренвирши
Моля, имайте предвид, че срокът на годност след отваряне на опаковката е не повече от 12 часа. Наденицата (кренвиршът) е нетраен продукт.
Айран
Нашата любима лятна напитка, с която предпочитаме да утолим жаждата си по време на знойната жега, оказва се, също може да бъде опасна, ако не са спазени условията за съхранение. Не забравяйте, че ферментацията е присъща на млякото. При горещо време дайте предпочитание на безопасна бутилирана вода.