Воловани с гъби, спанак и Грюер

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Предястия
Воловани с гъби, спанак и Грюер
Воловани с гъби, спанак и Грюер
admin
Добавена от: admin
9660
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

6 замразени готови воловани (изпечени предварително)
1 ч.л. зехтин
1/2 глава лук, нарязан
2 скилидки чесън, смлян
225 гр. нарязани гъби
1/3 чаша (или повече) сирене Грюер
няколко щипки мащерка

Задушете лука и чесъна в зехтина до омекване и ги извадете в голяма купа. Прибавете гъбите в тигана и пържете на силен огън, докато започнат да покафеняват. Прибавете гъбите в купата при лука и чесъна. След това добавете вътре и нарязания спанак и смесете с другите продукти. Подправете на вкус със сол, черен пипер и мащерка. Най-накрая разбъркайте вътре сиренето. Напънете волованите със сместа, така че да излиза извън формичката, и запечете на силна фурна, докато сиренето се разтопи.
Ако не разполагате с готови замразени воловани, може да ги приготвите: от бутер тесто изрежете 12 големи кръга, а в средата на 6 от тях изрежете по-малки кръгове и ги отстранете внимателно. Поставете кръговете с дупка върху останалите, като ги слепите с разбит белтък. Изпечете на силна фурна до златисто и докато волованите бухнат. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft