500 г замразено бутертесто
100 г шунка, нарязана на кубчета
100 г сирене, тип фета (бяло саламурено сирене), нарязано на дребни кубчета
2 кисели краставички, нарязани на ситно
5 маслини, нарязани на ситно
1 ч. ч. майонеза
2 с. л. заквасена сметана
1 ч. л. горчица
1 стрък пресен лук, нарязан на ситно или 1 ч.л. настърган кромид лук
3 с. л. ситно нарязан магданоз
Бутертестото се размразява в хладилника. Изважда се, развива се и се нарязва с помощта на чашка или кръгла форма на кръгчета с диаметър около 6 см. В средата на всяко второ кръгче се изрязва малък отвор. Двата вида кръгчета се залепват едно върху друго, като тези с дупчицата остават отгоре, с помощта на малко студена вода.
Волованите се нареждат на по-голямо разстояние в тава, застлана с хартия за печене и се пекат в загрята фурна на 200°С. Когато се надигнат, се изваждат от фурната и средната част се притиска с помощта на малка лъжичка. Отново се слагат да се допекат. Когато почервенеят добре, се изваждат и ако има нужда, пак се притискат в средата, за да се получи чашка. Оставят се да изстинат.
Майонезата се смесва със сметаната, горчицата и пресния лук. Прибавят се нарязаните шунка, сирене, маслини и кисели краставички. Ако има нужда, се доовкусява с лимонов сок, черен пипер и сол.
Волованите се напълват с получения пълнеж и се поръсват с нарязания магданоз