Воловани с шунка и сирене

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Предястия
Воловани с шунка и сирене
Воловани с шунка и сирене
admin
Добавена от: admin
22060
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

500 г замразено бутертесто
100 г шунка, нарязана на кубчета
100 г сирене, тип фета (бяло саламурено сирене), нарязано на дребни кубчета
2 кисели краставички, нарязани на ситно
5 маслини, нарязани на ситно
1 ч. ч. майонеза
2 с. л. заквасена сметана
1 ч. л. горчица
1 стрък пресен лук, нарязан на ситно или 1 ч.л. настърган кромид лук
3 с. л. ситно нарязан магданоз

Бутертестото се размразява в хладилника. Изважда се, развива се и се нарязва с помощта на чашка или кръгла форма на кръгчета с диаметър около 6 см. В средата на всяко второ кръгче се изрязва малък отвор. Двата вида кръгчета се залепват едно върху друго, като тези с дупчицата остават отгоре, с помощта на малко студена вода.
Волованите се нареждат на по-голямо разстояние в тава, застлана с хартия за печене и се пекат в загрята фурна на 200°С. Когато се надигнат, се изваждат от фурната и средната част се притиска с помощта на малка лъжичка. Отново се слагат да се допекат. Когато почервенеят добре, се изваждат и ако има нужда, пак се притискат в средата, за да се получи чашка. Оставят се да изстинат.
Майонезата се смесва със сметаната, горчицата и пресния лук. Прибавят се нарязаните шунка, сирене, маслини и кисели краставички. Ако има нужда, се доовкусява с лимонов сок, черен пипер и сол.
Волованите се напълват с получения пълнеж и се поръсват с нарязания магданоз 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft