600-700 гр свински вратни пържоли
250 гр гъби
2-3 стръка праз
3 супени лъжици зехтин
30-40 гр масло
по желание - 50 гр топено сирене
на вкус - сол, черен пипер, мащерка, соев сос
Пържолите се начукват от предната вечер и се овкусяват с малко сол, черен пипер, мащерка и соев сос. Съдът се запечатва с фолио или се захлупва с капак и месото се оставя в хладилник за цяла нощ. На другия ден се изважда, маринатата се попива леко с домакинска хартия и пържолите се нареждат на дъното на йенски съд, предварително залято със зехтина. Отгоре се поръсват няразаните гъби и праз, а отгоре се слага още един ред от месото. Ястието се пече в загрята на 180-200 градуса фурна за 40-45 минути, докато добре се зачерви и стане готово отвътре. По желание малко преди да се извади от фурната, месото може да се поръси с нарязано на филийки топено сирене и да се допече така до зачервяване.