Вредно ли да ядете покълнал чесън?

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
За Дома
Вредно ли да ядете покълнал чесън?
3967
Снимков материал: pixabay.com
Вредно ли да ядете покълнал чесън?

Чесънът е безценен при настинки и инфекции. Можете ли обаче да ядете покълнал чесън? Или е по-добре да се отървем от него?

Трудно е да си представим кухня без чесън.

Придава вкус на много ястия и прави вкуса на ястието просто вкусен. Използва се и при настинки и инфекции. Пълен с витамини и лечебни стойности, той е помогнал на много хора да се възстановят. 

Но през зимата, когато температурата в апартамента се повиши значително, чесънът може да поникне. Какво да правим с него? Да го изхвърля ли или напротив? Много хора смятат, че такъв чесън може да бъде вреден и дори отровен.

Можете ли да ядете покълнал чесън?
Чесънът, който покълва, става горчив на вкус, поради което някои хора може да го смятат за негоден за консумация или дори отровен. Въпреки това си струва да обясним, че можем да ядем такъв чесън. В зелените филизи дозата от лечебните свойства на чесъна е още по-концентрирана. 

Като ядем покълнал чесън, ние получаваме много повече от тези полезни свойства. Не забравяйте, че скилидките трябва да са твърди и бели, защото това означава, че чесънът не е развален . Ако е променил цвета си или е омекнал, не го използвайте в кухнята. Можете да заровите такива скилидки в земята и да гледате как растат лукчетата чесън. 
 

Редактор: Ива Христова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft