Е толкова крехко и сочно пилешко не бях яла, ама откъде да знам, че трябва да го кисна в мляко

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Е толкова крехко и сочно пилешко не бях яла, ама откъде да знам, че трябва да го кисна в мляко
Е толкова крехко и сочно пилешко не бях яла, ама откъде да знам, че трябва да го кисна в мляко
7602
Е толкова крехко и сочно пилешко не бях яла, ама откъде да знам, че трябва да го кисна в мляко
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Гответе пилето в мляко на котлона само една минута и след това просто оставете. То става от само себе си! Харесва ли Ви? Сега ще ви споделим бърза и лесна рецепта за пилешки гърди. Това е радост за всяка домакиня: вечер тя го е приготвила,а ма сутринта диетичната закуска е готова.

Въпреки факта, че филето се оказва невероятно нежно и сочно, структурата на месото остава твърда и плътна. Можете лесно да нарежете охладеното филе на тънки филийки: за сандвичи или за празнична трапеза. А останалото подправено мляко ще служи като отлична основа за сос за тестени изделия или ориз.

Съвети за приготвяне на филето на бавен котлон . За да готвите пилешко филе в мляко на бавен котлон, първо сварете млякото. След това поставете готовите филета във врялото мляко и го оставете да къкри за 20 минути.

 

Съставки

Пилешки гърди 500 гр

Мляко 500 мл

Подправка за пиле 3 ч.ч.

Сол 0,5 ч.л.

Чесън 2 скилидки

Черен пипер (смлян) на вкус

 

Подготовка

Нарежете пилешките гърди, отстранете костите и мазнините, подсушете.

Комбинирайте подправката, чесън, сол и черен пипер. Можете да вземете всякакви подправки, но можете и без тях, ако готвите месо за деца.

Натрийте пилешкото филе със сместа. След това покрийте месото и оставете за един час на стайна температура.


Изсипете мляко в тенджера и оставете да заври.

Поставете маринованите филета в свареното мляко. Оставете да заври и оставете да къкри точно една минута.


Покрийте тенджерата с месото и го увийте. Оставете го да поседи два часа или докато изстине напълно. След 2 часа пилешките гърди са готови.

Този вид месо е чудесно за сандвичи и салати . Идеален заместител на колбаси за тези, които търсят здравословна диета. Експериментирайте с подправки, за да създадете свой собствен уникален вкус. Пишете за вашите открития в коментарите и споделете рецептата с приятелите си.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft