Гответе пилето в мляко на котлона само една минута и след това просто оставете. То става от само себе си! Харесва ли Ви? Сега ще ви споделим бърза и лесна рецепта за пилешки гърди. Това е радост за всяка домакиня: вечер тя го е приготвила,а ма сутринта диетичната закуска е готова.
Въпреки факта, че филето се оказва невероятно нежно и сочно, структурата на месото остава твърда и плътна. Можете лесно да нарежете охладеното филе на тънки филийки: за сандвичи или за празнична трапеза. А останалото подправено мляко ще служи като отлична основа за сос за тестени изделия или ориз.
Съвети за приготвяне на филето на бавен котлон . За да готвите пилешко филе в мляко на бавен котлон, първо сварете млякото. След това поставете готовите филета във врялото мляко и го оставете да къкри за 20 минути.
Съставки
Пилешки гърди 500 гр
Мляко 500 мл
Подправка за пиле 3 ч.ч.
Сол 0,5 ч.л.
Чесън 2 скилидки
Черен пипер (смлян) на вкус
Подготовка
Нарежете пилешките гърди, отстранете костите и мазнините, подсушете.
Комбинирайте подправката, чесън, сол и черен пипер. Можете да вземете всякакви подправки, но можете и без тях, ако готвите месо за деца.
Натрийте пилешкото филе със сместа. След това покрийте месото и оставете за един час на стайна температура.
Изсипете мляко в тенджера и оставете да заври.
Поставете маринованите филета в свареното мляко. Оставете да заври и оставете да къкри точно една минута.
Покрийте тенджерата с месото и го увийте. Оставете го да поседи два часа или докато изстине напълно. След 2 часа пилешките гърди са готови.
Този вид месо е чудесно за сандвичи и салати . Идеален заместител на колбаси за тези, които търсят здравословна диета. Експериментирайте с подправки, за да създадете свой собствен уникален вкус. Пишете за вашите открития в коментарите и споделете рецептата с приятелите си.