С тези ПЕТ правила козунаците винаги ми стават пухкави и на конци

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
За Дома
С тези ПЕТ правила козунаците винаги ми стават пухкави и на конци
10751
Снимков материал: pixabay.com
С тези ПЕТ правила козунаците винаги ми стават пухкави и на конци

Приготвянето на козунак е трудоемка работа, но усилията си заслужават. Ето кои са указанията, за да станат пухкави и на конци

  • Брашното трябва да бъде задължително пресято.
  • Всички продукти трябва да са топли - яйцата на стайна температура, млякото леко затоплено
  • Използвайте смес от животинска и растителна мазнина.
Сложете половината мазнина в началото и след това при месенето добавяйте.
  • Козуначеното тесто обича да му е топло – месете на температура 35–40 градуса C. Всички продукти трябва да са предварително затоплени.
  • Ако видите, че козунакът започва да прегаря, покрийте го с алуминиево фолио или хартия. Това е единственият повод, по който може да отворите фурната по време на печенето.
  • Редактор: Ива Христова
    Новини
    Мода
    Звезди
    Начин на живот
    Диети
    Красота
    още
    Любов
    Здраве
    Родители
    Коментари
    галерии
    Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
    още
    Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
    Design & Development: TaraSoft