Малко кухненски уреди (и още повече днес) имат само едно приложение. Така например, конвенционален гъбата за миене на съдове ентусиазираният градинар ще използва за покълване на семена
В този материал ще ви разкажем още едно нещо от първа необходимост в кухнята - зеленчуковата белачка . От името е ясно, че това е устройство за рязане на кора на зеленчуци и плодове. Специалният дизайн на устройството с остри ножове ви позволява бързо да премахвате горния слой, да работите по-удобно и по-бързо отколкото с обикновения нож.
Белачките са с различни модификации, но най-популярният е Y-образен модел, изобретен, между другото, през 1947 г. Оказва се, че този познат обект съхранява много тайни. Да открием най-интересното по- скоро!
Как да използвате зеленчуковата белачка
Фино нарежете лука
бързо и спретнато. Бих искал да кажа, че дори и без сълзи ...
Нарежете зелето 2 пъти по- бързо
Тънко нарязаното зеле изглежда по-привлекателно и се приготвя 2 пъти по-бързо.
Направете филийки от тиквички
За вкусни зеленчукови ролки или украса с цветя служи идеално
Пригответе зеленчуци или плодове за сушене
С тънка дебелина, парчета зеленчуци и плодове се изсушават по-бързо и по-равномерно. Особено, когато става въпрос за корен на целина или магданоз, моркови.
Естетично нарязано авокадо
Искате ли да направите шедьовър с тънки парчета авокадо?
Обелете цитрусите
Специалният нож е идеален и за плодове
Направете шоколадови стърготини
десертите ви ще станат шедьовър!
За да отрежете твърдо масло или кашкавал
За някои видове сирене, например: пармезан или много твърд кашкавал , белачката е единственото решение.
Нарежете ябълките, за да украсите пай.
Всеки, ще се зарадва на тази красота, а белачката ще ви помогне да я направите за секунди
Тънко нарязан суров пушен колбас
По- деликатно нарязване няма да намерите!
Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си !