Всеки може да направи толумбички по моята рецепта - сочни, дъвчащи, всяка хапка се топи в устата!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Всеки може да направи толумбички по моята рецепта - сочни, дъвчащи, всяка хапка се топи в устата!
Всеки може да направи толумбички по моята рецепта - сочни, дъвчащи, всяка хапка се топи в устата!
24224
Всеки може да направи толумбички по моята рецепта - сочни, дъвчащи, всяка хапка се топи в устата!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Някой ги харесва хрупкави и твърдички, друг - сочни и месести, трети - малки или големи, пържени или печени, по-тъмни или по-светли, но тюлумбичките определено са едни от любимите сладкиши в региона и не само. Ако сте си мислили, че за толумбичките ви трябва специално оборудване и професионална кухня, няма как да сте в по-голяма грешка! Всъщност всеки може да си приготви Върховни домашни толумбички по тази лесна рецепта.

Стават сочни, хрупкави отвън и леко дъвчащи отвътре - точно както най-много ги обичаме у дома! Ето какво ви трябва:

домашни толумбички

Върховни домашни толумбички

Продукти за сиропа:

  • 1 л вода
  • 700 г захар

За тестото:

  • 400 мл вода
  • 150 мл олио
  • 1 ч. л. сол
  • 400 г брашно
  • 1 ч. л. бакпулвер
  • 5 яйца

толумбички рецепта

Приготвяне: 

Първо сварете сиропа, за да има време да изстине. Изсипете 700 г захар в тенджера и я залейте с един литър вода. Поставете тенджерата на огъня, след което оставете да ври 5 минути от момента на завиране. След това го оставете настрана да изстине.

захарен сироп

В друга тенджера налейте 400 мл вода, 150 мл олио и една чаена лъжичка сол. Сложете на огън да заври. През това време в отделна купа смесете 400 г брашно с пълна чаена лъжичка бакпулвер.

Щом течността в тенджерата заври, намалете температурата и започнете да добавяте брашното при непрекъснато бъркане. разбърква се 2-3 минути до образуването на компактно тесто, което се отделя от стените на съда. Оставете тестото да изстине.

тесто парено

Когато тестото се охлади напълно до стайна температура, започнете постепенно да добавяте към него 5 яйца, едно по едно. Разбийте с миксер, докато яйцето се абсорбира напълно в тестото и едва тогава добавете следващото.

яйце в тестото

приготвяне парено тесто

Яйцата също трябва да са със стайна температура и е особено важно да се добавят едно по едно, а не наведнъж. Когато добавите последното яйце, тестото ще бъде по-кремообразно и плътно, гладко и компактно.

тесто толумби

Напълнете специалния шприц за толумби с тестото (може да използвате и обикновен сладкарски пош). 

тесто в пош

В широка тенджера налейте олио с дълбочина "два пръста", след което го загрейте на умерена температура. Изстискайте толумбичките в олиото и ги отрежете с кухненска ножица до желаната от вас големина.

шприцоване толумби

толумбички в олио

Изпържете ги от двете страни до зачервяване, след което ги извадете и наредете директно горещи в изстиналия сироп. 

сиропирани толумби

Накиснете ги добре и веднага ги извадете. 

Да ви е сладко!

толумбички рецепта

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft