Тази рецепта е истинско чудо, защото всичко се случва буквално пред очите ти - изливаш тестото в тавата, слагаш го във фурната, а при печенето то само се разделя на блат и вкусен крем . Не само е магически сладкиш (някъде наричан още " умен сладкиш ", но и е вълшебно вкусен! Ето рецептата за умния сладкиш-чудо :
Умен сладкиш-чудо
Продукти:
115 г разтопено масло (82% масленост)
115 г брашно
4 големи яйца
130 г захар
500 г топло прясно мляко
щипка сол
20 г ванилова захар (трябва да се добави!)
Приготвяне:
Първо разделете яйцата на жълтъци и белтъци. Внимавайте жълтъкът да не попадне в белтъците, в противен случай ще бъде трудно да ги разбиете.
Изсипете обикновената и ваниловата захар в жълтъците и разбийте, докато сместа стане лека и пухкава. Ваниловата захар трябва да се добави непременно, тъй като тя служи като ароматизиращо средство и облекчава яйчния вкус на тортата.
Към разбитата маса добавете внимателно брашното и разбъркайте добре с шпатула.
Налейте разтопеното масло, охладено до стайна температура, и разбъркайте.
След това налейте топло мляко и разбъркайте отново до гладка смес.
Сега разбийте белтъците с щипка сол. Разбийте до твърда пяна.
Добавете белтъците към тестото на няколко пъти. Разбъркайте, но внимателно, за да не спадне обемът.
Изсипете тестото във форма и поставете тортата във фурната за 50 минути. Температура на печене - 160-170 °. Сладкишът е готов, когато отгоре стане златисто-кафяв.
Оставете го да се охлади, след което сервирайте.