Всеки път гледам във фурната, и пак не схващам как става! Уникален сладкиш-чудо, който сам се разделя на крем и блат:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Всеки път гледам във фурната, и пак не схващам как става! Уникален сладкиш-чудо, който сам се разделя на крем и блат:
Всеки път гледам във фурната, и пак не схващам как става! Уникален сладкиш-чудо, който сам се...
14907
Всеки път гледам във фурната, и пак не схващам как става! Уникален сладкиш-чудо, който сам се разделя на крем и блат:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Тази рецепта е истинско чудо, защото всичко се случва буквално пред очите ти - изливаш тестото в тавата, слагаш го във фурната, а при печенето то само се разделя на блат и вкусен крем . Не само е магически сладкиш (някъде наричан още " умен сладкиш ", но и е вълшебно вкусен! Ето рецептата за умния сладкиш-чудо :

Умен сладкиш-чудо

Продукти:

115 г разтопено масло (82% масленост)

115 г брашно

4 големи яйца

130 г захар

500 г топло прясно мляко

щипка сол

20 г ванилова захар (трябва да се добави!)

Приготвяне:

Първо разделете яйцата на жълтъци и белтъци. Внимавайте жълтъкът да не попадне в белтъците, в противен случай ще бъде трудно да ги разбиете.

Изсипете обикновената и ваниловата захар в жълтъците и разбийте, докато сместа стане лека и пухкава. Ваниловата захар трябва да се добави непременно, тъй като тя служи като ароматизиращо средство и облекчава яйчния вкус на тортата.

Към разбитата маса добавете внимателно брашното и разбъркайте добре с шпатула.

Налейте разтопеното масло, охладено до стайна температура, и разбъркайте.

След това налейте топло мляко и разбъркайте отново до гладка смес.

Сега разбийте белтъците с щипка сол. Разбийте до твърда пяна.

Добавете белтъците към тестото на няколко пъти. Разбъркайте, но внимателно, за да не спадне обемът.

Изсипете тестото във форма и поставете тортата във фурната за 50 минути. Температура на печене - 160-170 °. Сладкишът е готов, когато отгоре стане златисто-кафяв.

Оставете го да се охлади, след което сервирайте.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft