Този хляб с кашкавал и лук е отличен вариант, който може да сервирате на всяка маса – просто за вечеря или на празничната маса. Особено актуална е тази рецепта през лятото, когато можете да поглезите себе си с пресен лук от собствената си градина!
Може да го похапвате за закуска, гарнитура или като самостоятелно ястие.
Необходими продукти за 6-8 порции:
Подходящ по форма и размер хляб (400 – 450 грама);
100 грама нарязан на тънко кашкавал или топено сирене
100 грама нарязана на тънко сирене „Моцарела“
70 грама краве масло (разтопено)
½ чаша нарязан зелен лук
2 чаени лъжички сусам (по желание)
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 180 градуса. Нарежете хляба по дължина и ширина, без да режете долната част. Поставете го върху покрита с фолио тава за печене.
Смесете нарязания лук с маслото и семената, ако решите да ги използвате.
Вижте видеото как точно се приготвя:
Подредете резени кашкавал между нарязания хляб. Налейте сместа от масло и лук в пукнатините. Покрийте с фолио и печете в продължение на 15 минути. Отворете фурната и печете в продължение на още 10 минути, докато кашкавала се разтопи.