250 г масло
200 г пудра захар
портокали – 2-3 бр.
500 гр портокалов сок
пудинг ванилия
3 яйца
250 г захар
100 мл олио
200 мл топла вода
350 г брашно
бакпулвер
2 с.
500 г извара
Яйцата се разбиват със захарта на пяна. Добавят се олиото, водата и накрая пресятото брашно с бакпулвера и какаото. Готовата смес се изсипва в покрита с хартия форма и се пече на 180 градуса, за 25-30 минути. Оставете го да се охлади.
През това време разбийте маслото, изварата и пудрата захар на гладък крем. Изсипете крема върху вече готовия блат. Нарежете обелените портокали на кръгчета и ги наредете отгоре върху крема. Загрейте 2/3 от портокаловия сок заедно с 3 с.л. захар до завиране. През това време разбъркайте пудинга с останалия 1/3 порт. сок и изсипете във врящия сок. Бъркайте докато се сгъсти, около две минути.
Залейте сладкиша с леко охладената глазурата и го оставете в хладилник за една нощ.