Всеки път като поканя моите приятелки на гости им скривам шапката с тази елементарна рецепта

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Всеки път като поканя моите приятелки на гости им скривам шапката с тази елементарна рецепта
Всеки път като поканя моите приятелки на гости им скривам шапката с тази елементарна рецепта
164435
Всеки път като поканя моите приятелки на гости им скривам шапката с тази елементарна рецепта
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Месо с картофи е класическа комбинация, която винаги радва с вкус. Днес, ще ви представим разновидност на тази популярна рецепта, като използваме плик за печене.

Приготвянето й не е никак сложно, а резултатът е невероятен! Всеки у дома ще ви бъде благодарен!

 

Необходими съставки:

400-500 грама свинско месо (от врат)

6-8 средни картофа

гъби (броят е по ваш избор)

1 домат

1 чушка (можете да добавите фасул, карфиол и т.н.)

1 голяма глава лук

4-5 скилидки чесън

3 супени лъжици соев сос

любимите ви билки (риган, мащерка, копър, могат да бъдат пресни или в сух вид)

смес от “италиански билки”

черен пипер

сол

плик за печене

 

Начин на приготвяне:

Месото се подсушава с хартиена кърпа. Гъбите се измиват и нарязват на 2 части. Месото се нарязва на парчета (около 3 на 3 см). Лукът се нарязва на ситно, на пръстени или на полумесеци, както желаете. Нарежете скилидките чесън, зелените подправки (ако са пресни), домата, чушката и останалите зеленчуци.

Сложете месото в дълбока купа. Прибавете всички съставки от списъка без солта. Разбъркайте и добавете малко сол, като имате предвид, че соевият сос е много солен. Покрийте месото и оставете да се маринова за около 30-40 минути.

В този момент почистете картофите и ги нарежете на средни кубчета (можете да  ги посолите)

Когато месото се маринова, включите фурната на 180 градуса.

Добавете към месото картофите и отново смесете всичко добре.

 

Вземете плик за печене, отрежете го, ако има нужда. Единият край го закрепете с конец. Преместете вашето месо и картофи в плика и завържете от другата страна.

Пробийте плика на няколко места с клечка за зъби, за да може парата да излиза по време на печене. Не се препоръчва да правите дупки с нож, ножица или вилица, тъй като може да повредите плика и така сокът ще излезе по време на печене. Разпределете всичко в плика за печене.

Поставете цялата тази красота в предварително загрята на 180 градуса фурна за около час и половина. След това извадете от фурната. Внимателно разрежете пакета в средата. Изсипете съдържанието в дълбок съд (желателно е да има вдлъбнатина), щедро полейте с образувалия се сос.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft