Всеки път като ходим на гости на майка й казвам да НЕ го прави, защото не мога да се спра, докато не го изям и тя всеки път ми го прави

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Всеки път като ходим на гости на майка й казвам да НЕ го прави, защото не мога да се спра, докато не го изям и тя всеки път ми го прави
Всеки път като ходим на гости на майка й казвам да НЕ го прави, защото не мога да се спра, докато...
38808
Всеки път като ходим на гости на майка й казвам да НЕ го прави, защото не мога да се спра, докато не го изям и тя всеки път ми го прави
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Една много приятна рецепта за пълнен пирог с кайма ще разнообрази вашето меню и ще ви накара да се радвате на живота

 

Необходими продукти – тяхното количество зависи от това колко голям пирог с кайма желаете да приготвите:

брашно

мая

прясно мляко

захар

кайма

праз лук

сол

черен пипер

червен пипер

кимион

пресен копър или магданоз

краве масло

По желание: домати

 

Вкусен пирог с кайма по стара руска рецепта

Приготвяне:

Трябва да замесите меко тесто с жива мая, но можете да използвате и суха. Докато тестото втасва първи път, вие подгответе останалите продукти за плънката.

На снимките е показано, че плънката е от сурови продукти, които са смесени с подправки.

Ако желаете, вие можете да задушите в тиган съставките, за да омекнат, но когато пълните с тях вашия пирог, трябва да изцедите сока и мазнината, за да остане тестото сухо.

Втасалото тесто премесете втори път. Разделете го на 2 части, като едната част е по-малка от втората.

Пълните с плънка тестото за вашия пирог с кайма

По-малката част разточете в кръгла форма с големината на вашата тавичка. Втората по-голяма част от тестото ще използвате да покриете плънката.

Започнете да закрепвате втората част към основата като оставите отвор, през който ще напълните вашия пирог с плънката. Ако сте задушили предварително продуктите, плънката трябва да бъде студена.

 

Когато сложите цялата плънка върху основата, покрийте пирога с тестото. Горната част притеснете към долната, за да се слепят. За целта можете да използвате малко краве масло.

Направете малка дупка на върха на тестото, за да може парата да излиза навън по време на печене. Дупката се вижда на третата снимка.

Оформеният пирог с кайма оставяте да втаса втори път.

Преди да го сложите да се пече, намажете го с разтопено краве масло. Може да му сложите и жълтък. След като втаса вашият пирог с кайма, намажете го с краве масло или с разбит жълтък

Печете в умерена фурна. Поднасяте с кисело мляко или с прясна салата от сезонни зеленчуци.

Вашето въображение би могло да ви подскаже и други продукти, с които да напълните вашия пирог.

Да ви е сладък вкусният домашен пирог с кайма!

 

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft