5 ОТРОВНИ закуски, които всички мислим за полезни и ги ядем всеки ден! Те убиват тялото ни - избягвайте ги!

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравословно хранене
5 ОТРОВНИ закуски, които всички мислим за полезни и ги ядем всеки ден! Те убиват тялото ни - избягвайте ги!
12240
Снимков материал: pixabay.com
5 ОТРОВНИ закуски, които всички мислим за полезни и ги ядем всеки ден! Те убиват тялото ни - избягвайте ги!

Всички знаем, че закуската е най-важното хранене за деня. Дава ни необходимата енергия за най-добрия старт на деня, но и предпазва от нежелано преяждане. Както обясняват диетолозите, сутрин трябва да консумираме храна, която съдържа големи количества протеини, витамини и минерали, за да сме готови за предстоящия ден. Има обаче определени храни, които никога не трябва да ядем сутрин или по-скоро на празен стомах, пише The Economic Times.

Цитрусови плодове

Цитрусовите плодове трябва да се избягват особено сутрин, предупреждават диетолози. Има кисел вкус, защото съдържа големи количества лимонена киселина. Поради това консумацията на цитрусови плодове увеличава производството на киселина в стомаха и ако се консумират на празен стомах, могат да доведат до неприятни киселини и други проблеми.

Кафе

Кафето стимулира производството на така наречената солна или стомашна киселина, когато се консумира на празен стомах. Киселини, гастрит и метеоризъм се дължат именно на този ефект, затова диетолозите съветват никога да не консумираме кофеин веднага със ставането си сутрин.

Месни продукти

Прекомерната консумация на месни продукти, особено червено месо, се свързва с високи нива на холестерол и отрицателно въздействие върху здравето на сърцето, твърдят диетолози. Месните продукти са предимно студени продукти, които много хора ядат сутрин с хляб или мазане.

Пикантни храни

Пикантните храни са друг вид храна, която трябва да избягвате като първи избор сутрин. Както обясняват диетолозите, тази храна може да причини силна болка при консумация на празен стомах, да увреди стомашната лигавица и да възникне лошо храносмилане.

Бял хляб

Както подсказва името му, белият хляб се прави от рафинирано бяло брашно, което бързо повишава нивата на кръвната захар. Освен това консумацията му на гладно е свързана и с повишени възпалителни процеси в организма.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft