Всички ги правят сладки, но аз ги правя солени, стават жесток аператив, а децата ги хапват като сандвичи

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Всички ги правят сладки, но аз ги правя солени, стават жесток аператив, а децата ги хапват като сандвичи
Всички ги правят сладки, но аз ги правя солени, стават жесток аператив, а децата ги хапват като...
10461
Всички ги правят сладки, но аз ги правя солени, стават жесток аператив, а децата ги хапват като сандвичи
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Продукти

за 20 парчета

150 г. бекон

6 яйца

1/2 ч.ч.

маргарин

1 ч.ч. пресято брашно

1 с.л. риган

1 ч.л. черен пипер

сол

 

Начин на приготвяне

Сипваме 1 ч.ч. вода в тенджера и добавяме маргарина и 1 щипка сол. Щом започне да ври, прибавяме брашното и разбъркваме енергично, докато сместа започне да се отделя от дъното и стените на съда.

Сваляме от огъня.

Разбиваме 4 яйца, слагаме ги в сместа и отново разбъркваме. Слагаме сместа за еклери в кухненска фуния и върху оризова хартия правим няколко форми с дължина около 7 см. Печем ги 15-20 мин. във фурна, загрята на 200º, след което намаляваме температурата и ги оставяме да стегнат 20 мин.

Щом изстинат, ги нарязваме наполовина по дължина. Сваряваме останалите яйца и заедно с бекона ги нарязваме на ситно.

Прибавяме към тях черния пипер, ригана и сол на вкус.

С получената смес пълним готовите еклери

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft