Винаги е на трпезата - през лятото прясно, а през зимата в кисела форма. Ако мислите за зеле не бъркате.
Кой не обича, когато на трапезата има сарми или кисело зеле със свинско , или пиле? Освен, че е вкусно, киселото зеле е и доста здравословно и съдържа дитонутриенти, серни съединения, които предпазват от рак на стомаха .
Поради това често лекарите го препоръчват на хората, които имат проблеми с храносмилането и като цяло чувствителен организъм.
Лечебни свойства при киселото зеле
-Изцелява увредената кожа, причинена от прекумерено излагане на UV лъчи а освен това и подмладява
-Облекчава стреса
-Подобрява настроението
-Помага при създаването на червените кръвни клетки, тъй като е богато на витамин В12
-Помага при изграждането на костите
-Укрепва имунитета
-Благотворно действие на храносмилателната, стомаха и червата
-Помага при отделянето на вредните вещества от организма
-Понижава повишен холестерол