Предстои Великден и отсега започваме да се оглеждаме за всякакви трикчета в Интернет, свързани с варенето на яйца . Днес ще ви помогнем в един тънък момент - беленето.
Но се оказва, че този метод не действа винаги и задължително. Според майсторите готвачи трябва да потопите свареното яйце във вряла, а не в студена вода. Звучи странно, но наистина работи. Въпреки това, трябва да сте внимателни, защото при различни температури, яйцата могат просто да се счупят.
Ето още няколко тайни:
* Колкото по-свежо е яйцето, толкова по-трудно е да се отлепи черупката.
* Готовите яйца трябва да се поставят в ледено студена вода за най-малко 15 минути, след което да се почистват под студена течаща вода.
* За да сте сигурни, че яйцата 100% няма да се счупят, опитайте да ги приготвите по двойки.
Заключение: Митът за студената вода работи, но само ако всички други правила са спазени.