Всички готвим с червен пипер и винаги ползваме този, който ни е под ръка! А знаете ли каква е разликата между 3-те вида червен пипер

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Всички готвим с червен пипер и винаги ползваме този, който ни е под ръка! А знаете ли каква е разликата между 3-те вида червен пипер
Всички готвим с червен пипер и винаги ползваме този, който ни е под ръка! А знаете ли каква е...
12493
Всички готвим с червен пипер и винаги ползваме този, който ни е под ръка! А знаете ли каква е разликата между 3-те вида червен пипер
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Обикновено когато в рецепта има червен пипер , ние използваме този, който ни е под ръка, без да се съобразяваме с написаното. Но разликата в пипера е осезаема и освен ако категорично не обичате някой от вкусовете, е препоръчително да използвате точната подправка, за да извлечете най-доброто от ястието.
Ето каква е разликата между сладък, лютив и пушен червен пипер и къде да използвате всеки един вид.

Сладък червен пипер
Най-обикновеният и най-популярен вид пипер.

Той се приготвя от сладки червени чушки. Тази подправка придава много плътен цвят на всяко ястие. Може да поръсите върху яйца или картофена салата, а също така дава добър аромат и на месата. Ако рецептата не указва вида червен пипер, най-добре е да използвате сладкия.

Лют червен пипер
Лютият червен пипер се смята за по-добър от останалите. Направен от екстра пикантни червени чушки, той се използва главно в топли ястия. В унгарската кухня подправката се употребява като основен аромат, вместо просто за добавяне на цвят. Най-често се среща в рецептите за гулаш, яхнии, приготвени от червено месо, лук, картофи и зеленчуци.

Пушен пипер
Пушеният червен пипер се прави от чушки, които са опушени и изсушени на дъбов огън. Този процес дава на червената подправка богат пушен аромат. Ще я намерите както в по-сладки сортове, така и в лют вариант. Подправката идва от Испания, където може да опитате и истинския "пиментион", както се нарича пушеният пипер в родината си. Подходящ е за запеканки, ястия от картофи и зеленчукови супи.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft