Всички грешим и заразата ни е в кърпа вързана! Ето как ТРЯБВА да счупим яйцето, за да не стане развъдник на бактерии:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Всички грешим и заразата ни е в кърпа вързана! Ето как ТРЯБВА да счупим яйцето, за да не стане развъдник на бактерии:
2192
Източник: За Жената
Снимков материал: Shutterstock
Всички грешим и заразата ни е в кърпа вързана! Ето как ТРЯБВА да счупим яйцето, за да не стане развъдник на бактерии:

Яйцата са основна съставка в много ястия и десерти, но е важно да знаете как да ги счупите правилно , за да избегнете рискове за здравето .

Експертите предупреждават, че счупването на яйца в острите ръбове на купа или тиган е рисковано, тъй като части от черупката могат да попаднат във вътрешността на яйцето, което увеличава риска от бактериално замърсяване.

чупене яйце

Снимка: wikiHow

Този риск е особено налице при яйца, които не са достатъчно топлинно обработени, като яйца „на очи“ или рохки бъркани яйца, тъй като бактериите не се унищожават по време на приготвянето.

За да избегнете тези проблеми, най-добре е да счупите яйцето, като го ударите силно с ръка в плоска, стабилна повърхност като кухненски плот.

— Един силен удар и яйцето ще се счупи, ще се отвори лесно и жълтъкът и белтъкът ще изпаднат, като същевременно избягвате черупката да се разбие на милиони парчета, парчета от черупката да попаднат в яйцето, да напукат жълтъка или бактериите от външните части на черупката навлязат в жълтъците или белтъците – обясни експерт за The Kitchen.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft