Всички, които обичат кисело зеле, ще се влюбят в тази рецепта!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Всички, които обичат кисело зеле, ще се влюбят в тази рецепта!
Всички, които обичат кисело зеле, ще се влюбят в тази рецепта!
32329
Всички, които обичат кисело зеле, ще се влюбят в тази рецепта!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Киселото зеле е любима храна за много от нас. Предлагаме да приготвите  различна от класическата рецепта, а по-специално-пълнено зеле.

Нужни са следните продукти:

  • 1 кисела зелка около килограм
  • 1 кг.свинско месо шарено не тлъсто (от врата е подходящо)
  • 1 праз лук
  • 1 морков
  • 2 пресни домата
  • 1 с. л. червен пипер
  • 1 ч. л. черен пипер
  • 4 с. л. ориз
  • 2 яйце
  • 100 гр. кисело мляко
  • 3 с. л. олио
  • сол и оцет, 2 дафинови листа и 10 зърна черен пипер за водата в която се вари зелката


Начин на приготвяне:
Зелката се поставя на масата и внимателно се разтварят 5 или 6 листа , като сърцевината се отрязва.


След това поставяте в тиган с незалепящо покритие накълцаното месо, редно е да е без допълнително мазнина, защото месото ще си пусне. Когато водата от месото се поизпари се добавя, бяла част от праз лука, настърган морков, подправки и се осолява. Добавя се ориз и червен пипер. След като се поизпържи всичко се добавя и нарязаното на ивици зеле от вътрешноста на зелката и обелени и нарязани домати.След като всичко остане на мазнина се прибавя разбитото яйце и белтъка от другото, то е за спойка на плънката, да не се пръска.



Така приготвената плънка се слага на мястото на сърцевината и по обратен ред загръщаме с листата зеле.Завързваме с готварски гонец и слагаме в глинен съд с капак заедно с армеена чорба

Печем във фурна за около 1 час. Макар и под капак, зелката се запича и добива готовност и приятен външен вид.



От останалата течност след печенето се прави сос, като и се добавя лъжица размито брашно и около 100 гр кисело мляко с разбит в него останалия жълтък.
Оставяте на котлона за няколко мин.като се внимава да не заври и да се пресече яйцето.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft