Всички ме питат как съм направила корема си плосък за 1 месец, а аз им казвам: "Ядох само това" (РЕЦЕПТА)

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Всички ме питат как съм направила корема си плосък за 1 месец, а аз им казвам: "Ядох само това" (РЕЦЕПТА)
Всички ме питат как съм направила корема си плосък за 1 месец, а аз им казвам: "Ядох само...
57936
Всички ме питат как съм направила корема си плосък за 1 месец, а аз им казвам: "Ядох само това" (РЕЦЕПТА)
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Тези, които обичат зеленчукови кюфтета , няма да сбъркат, ако опитат тези. Кюфтетата не са много калорични, а освен това са пълни с витамини и можете да ги консумирате често през лятото. Откакто намерих рецептата за тези кюфтета, всички забелязаха, че за 1 месец си сплесках корема.

Разказах тази рецепта на всички мои приятели и те започнаха да ги правят. Кюфтетата се приготвят със сладки картофи, които са богати на витамин А, който е отговорен за здравето на кожата, косата, лицето и целия организъм. 

Кюфтенцата се оформят с помощта на зелев лист, панират се и се запържват съвсем за кратко докато хване коричка.

Ако не намерите зеле през този период, заменете го с листа от манголд или ги направете по същия начин, с тази разлика, че към тях ще добавите галета, яйца и брашно (сместа за паниране) и ще ги смесите на по-твърда тесто (формовъчна маса).

Ако ги правите по този начин, най-добре е да ги печете във фурната на 180 градуса за 20-25 минути. И така са много вкусни. Ето какво ви трябва, за да си приготвите тези здравословни и диетични зеленчукови кюфтета :

Здравословни зеленчукови кюфтета

Продукти: 

  • 3 сладки картофа
  • 1 глава червен лук
  • зехтин за пържене
  • 1 люта чушка
  • сол
  • 1 червена чушка
  • 1 малка зелка
  • 3 яйца
  • 3 чаени чаши брашно
  • 120 г галета

Приготвяне: 

Обелете трите сладки картофа и ги нарежете на по-малки кубчета. Сложете ги в тенджера, след което ги покрийте с вода и сол. Тенджерата се прехвърля на котлон на средна температура. Гответе докато картофите омекнат.

батати

нарязани батати

На дървена кухненска дъска нарежете на ситно 1 глава червен лук. Сложете да се запържат в малко зехтин. Разбърквайте от време на време и гответе докато лукът омекне. Нарежете обикновената и лютата чушка (който не му понася, може да сложи две сладки чушки) на ситно. Добавете към омекналия лук.

лук и чушки в тигана

задушени чушки

Варете на тих огън, докато всичко омекне и подправете на вкус. Нарежете зелето на средно големи листа и ги накиснете в гореща вода с малко сол. Оставете ги за около 30 минути, след което ги прецедете. В по-дълбока купа смесете трите яйца с 3 супени лъжици брашно. Сложете галетата в отделна купа.

намачкани картофи

Прецедете сварените картофи и ги намачкайте на пюре. Добавете ги към запържените зеленчуци и разбъркайте всичко на хомогенна смес. В зелето се слагат по 1-2 лъжици от плънката и се навиват като сармички. Пригответе всички парчета по този начин, докато имате зеле и плънка.

зеленчукови сарми

кюфтета в зелев лист

Готовите "кюфтета" се потапят в яйца, а след това в галета. 

панировка кюфтета

панирани зеленчукови кюфтета

Пържат се в сгорещена мазнина за 5-8 минути, докато се зачервят. 

зеленчукови кюфтета в тигана

здравословни кюфтета

АКО ГИ ПРИГОТВЯТЕ НА ФУРНА: 

В сместа от картофи и запържени зеленчуци добавете 2 яйца, брашното и постепенно добавете галетата.

Омесват се на по-твърда смес, от която могат да се оформят кюфтета. С две обикновени лъжици гребвайте от сместа и ги подреждайте върху покрита тава на леко разстояние. Печете ги в предварително загрята фурна на 180 градуса, за 20-25 минути, докато хванат фина коричка. 

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft