Много природни съставки са в състояние да опънат кожата на лицето и имат лифтинг ефект. И всичко ще ви отнеме малко повече от петнайсетина минути
С най-силен лифтинг ефект са яйцата.
Яйченият жълтък също е една от най-популярните съставки на натуралната козметика. Той перфектно подхранва и овлажнява кожата.
При прилагането на маската с жълтък е необходимо да имате предвид вашия тип кожа. Ако кожата е суха, към жълтъка се добавя заквасена сметана или някакво натурално етерично масло. За мазна кожа е необходимо да се добави малко овесена каша или кисело мляко.
Класическа маска за лице с лифтинг ефект – яйчен жълтък с мед
Необходими продукти:
– един жълтък
– една чаена лъжичка мед, по възможност да не е захаросан
Как се прави?
1. Счупете яйцето и отделете жълтъка от белтъка.
2. Смесете съставките в подходящ съд, така че да стане хомогенна маса.
Нанесете готовата маска върху предварително почистена и хидратирана кожа. Оставете да действа в продължение на 15 минути, след това отмийте с хладка вода. След маската нанесете овлажняващ крем.
Подхранваща маска с яйчен жълтък и зехтин
Необходими продукти:
– 1 жълтък
– 1 чаена лъжица мед
– 1 чаена лъжица зехтин
Как се прави?
1. Отново разделяте жълтъка от белтъка.
2. Този път смесвате първо жълтъка и зехтина.
3. След това добавяте зехтина и разбийте хубаво.
Нанесете маската на почистено лице и оставете да действа в продължение на 15-20 минути. Измийте маската с хладка вода. Завършете процедурата като сложите овлажнител.
Маска на яйчен жълтък и сметана
Необходими съставки:
– 1 жълтък
– 1 супена лъжица домашна заквасена сметана (може да използвате и от магазина, стига да сте сигурни в качествата ѝ)
Как се прави?
1. Разделят се жълтъците от белтъците.
2. Смесете всички съставки в малък порцеланов съд, може и чашка за кафе.
3. Нанесете маската на почистено лице и оставете да действа в продължение на 10-15 минути. След процедурата, отмийте маската с вода и нанесете овлажняващ крем.
Прилагайте която и да е от трите маски поне веднъж в седмицата. Може да ги редувате, а може и да ги съчетавате, като накрая завършвате с класическата маска от разбит на сняг яйчен жълтък и лимонов сок.