Мързелът, както знаете, е двигателят на прогреса. Децата ми много обичат палачинките, но, за съжаление, не обичам да ги пържа и не винаги ми се получават както искам.
Този досаден дисонанс ме накара да потърся решение и то беше намерено! Мързеливите финландски палачинки не изискват дълго стоене пред печката.
Омесете тестото в блендер, изсипете върху лист за печене и сте готови. И стават топящи в устата, като омлет от детството, освен ако не са сладки.
Най-лесната рецепта за палачинки
СЪСТАВКИТЕ
250 мл брашно
450 мл мляко
2 яйца
25 г масло
1 супена лъжица захар
сол на вкус
тавичка за печене 20x30 cm
ПОДГОТОВКА
Разбийте яйцата в купа с малко мляко (млякото не трябва да е студено).
Добавете щипка сол и захар. Тези, които обичат сладкишите, могат да сложат повече от една лъжица.
Бавно се разбърква брашното, докато се получи гладко, без бучки тесто. След това го разредете с останалото мляко до консистенцията на сметаната.
Покрийте купата с тестото с фолио и оставете на стайна температура за 20 минути.
Сложете в тавичката за печене хартия за печене и я поставете в горещата фурна за известно време.
Разтопете маслото, изсипете в тестото и отново разбъркайте добре.
Изсипете тестото в горещата тава.
Поставете го във фурна, предварително загрята до 200 градуса, и печете за 20-25 минути. В процеса тестото ще втаса и след това ще бухне
Нарежете палачинката и сервирайте в порционна форма.
Финландските палачинки във фурната са готови. Приятен апетит!